Nordre Ringvej 5, 8550 Ryomgård, Tlf.: 8753 6350
Velkommen
Med denne hjemmeside vil vi gerne byde velkommen til nye børn og forældre her i den integrerede institution Børnehuset Ringvejen.
Vi glæder os til at I kommer her i huset og til at samarbejde med jer om jeres barn.
Børnehuset er normeret til ca. 46 børn i alderen 3-6 år og 16 vuggestuebørn.

Børnene er fordelt på 4 stuer: Myretuen ( vuggestuen), Koglestuen, Uglestuen og Troldestuen.
Derudover kan børnene være opdelt når vi går i dybden med et emne, det kan fx. være sprog, naturen, bevægelse etc.
Snegle: de 3 årige
Mus: de 4 årige
Ræve: de 5årigeHvad brænder vi for og hvad er vi rigtig gode til?
Vi lægger vægt på at det skal være rart at komme i vores hus og at der er en god atmosfære. Vores rum er store og lyse og venlige og der er mange m2, som børnene kan bevæge sig rundt i.
Æstetiken er vigtigt for os, her skal være lækkert og indbydende og de ting børnene producerer skal præsenteres ordenligt. 
I vores indretning har vi fokus på plads til bevægelse, plads til konstruktionslege, plads til at finde hyggekroge, plads til fællesskab og plads til at finde ro. Det er vigtigt for os,  at børnene både har mulighed for at finde sammen i fællesskaber, store og små. Men også har mulighed for at finde et "helle" hvor man kan sidde med en bog og og koble af
Vi har en rigtig dejlig stor legeplads som vi er meget glade for. Med græs hvor vi kan spille fodbold, en skov hvor vi kan lege gemmeleg og klatre i træer, fliser hvor vi kan lære at cykle og køre på mooncars, en bålplads hvor vi kan lave brændenældesuppe, hængekøjer vi kan dase i, en vandtønde hvor vi kan hente vand og lave smatkager og mm.Vores  legeplads indbyder til fantasilege med vand, sand og hulebyggeri, boldspil, cykling og bålmad.


 

Vores pædgogiske tilgang

Vi er meget optaget af det relationelle og ressource tilgangen.

ICDP - International Childhood Development Programme handler om relationer og den store effekt det har, når de voksne ændrer tilgang til barnet. Om at se barnets positive intentioner fremfor at fokusere på barnets handling. Og det er vigtigt at vi voksne tager lederskabet på en anerkendede måde. Det er os voksne der er ansvarlige for den gode stemning.

Vi har taget modul 1 i ICDP og vi har en medarbejder der har taget modul 2, som handler om forældrevejledning. Det kan fx være at det at spise aftensmad sammen er gået i hårdknude, at det er svært at få børnene til at sove osv. Her kan vi tilbyde et ICDP forløb for forældre, der drejer sig om at få øje på og have fokus på det der virker i samspillet med barnet.

 
Tanker om MAD og BEVÆGELSE
Vi har særligt fokus på bevægelse og udeliv. Uderummet er vores ekstra rum og der er dejlig højt til loftet. Det er der vi kan boltre os med lege og boldspil på skolens fodboldbaner, det er der vi sammen kan undres over og være nysgerrige " er det mon en stribet bladbrandbille? eller måske en Gaffelsnudebille?", det er her vi kan bage boller og lave Brændenællesuppe, det er her vi kan lege i Realskoven og samle kastanier.
Vi elsker vores legeplads og abejder hele tiden på at gøre den attraktiv, udfordrende og spændende.

En desideret madpolitik hvor vi forbyder det ene og det andet har vi ikke! Men vi vil gerne appelere til den sunde fornuft.
Gennem madpakken kan du være med til at støtte dit barns sunde madvaner, vise omsorg og støtte dit barns trivsel. Lad den indeholde rugbrøds hapsere med varieret pålæg, en rest aftensmad, udskåret frugt og grønt. Hold igen med ostehapsere, frugtstænger og gør det istedet til noget særligt, - det vil sige en gang imellem.
Undlad helt diverse yoghurts, chokoladebarer etc., det er ikke ok "benzin" til dit barns hjerne.

 

Det Grønne Flag

Vi har i efteråret 2018 fået tildelt det grønne flag. Det Grønne Flag er med til at give vores Børnehus en synlig grøn profil, og er læring, som gør en forskel. De får kenskab til dyrene og naturen omkring os. Vi har båldage om fredagene hvor vi enten laver mad med naturens indspark eller hyggesnakker og synger.
 

Sidst opdateret 1. oktober 2018